Welkom

Door het overweldigende aantal aanmeldingen is er tot en met mei een inschrijfstop.

image004-1

Honden zijn geen mensen. Harmonieus met een hond onder één dak wonen vereist kennis van en inzicht in het gedrag van de hond. Door het geven van cursussen en trainingen wil ik de betrouwbare gids zijn die het beste uit hond en baas haalt. Dit wil ik bereiken door het spelenderwijs stellen van regels, het wegnemen van misverstanden, het beantwoorden van vragen en te leren hoe een hond denkt.

Probleemgedrag, zoals bijten en angst, kan op verschillende manieren zijn ontstaan. Mijn werkwijze is erop gericht de oorzaak te vinden en de problemen samen met jou op te lossen. En heus, dat lukt!

Holistische benadering
Bij de trainingen en gedragstherapie zet ik niet alleen mijn kennis als gediplomeerd instructeur (Gedrag & Gehoorzaamheid en Speuren) en erkend kynologisch gedragsbegeleider in, maar ook mijn medische expertise als holistisch therapeut. Mijn specialisatie in onder andere acupunctuur, homeopathische en orthomoleculaire therapie verweef ik in de lessen. Daarnaast herken ik hierdoor snel of er problemen zijn met spieren, gewrichten of vacht en kan waar nodig voedingsadviezen geven. Van puppycursus tot een bange hond leren rustig alleen thuis te kunnen zijn, dat is mijn werkgebied. Ik noem het: Hond in Balans.

Training met verdieping
In mijn lange loopbaan als hondentrainer ben ik nooit een voorstander geweest van grote groepen cursisten en hanteerde ik altijd een maximum van 6, hooguit 7 deelnemers. Begin 2021 heb ik gekozen voor een andere werkwijze dan voorheen. Dat houdt onder andere in dat de groepstrainingen en workshops gericht zijn op nóg kleinere groepjes (4 á 5 cursisten), waardoor er veel meer ruimte is voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Verder wordt er nog steeds voornamelijk op het trainingsveld (in Bloemendaal, Santpoort-Noord en in sommige gevallen in Velsen-Zuid) lesgegeven, maar vanaf nu ook deels op straat en in een park of bos in de nabijheid van het desbetreffende trainingsveld, waar we de behandelde lesstof gaan toepassen in de praktijk. Dat werken in de praktijk is een leuke extra uitdaging en kan een verdieping betekenen voor zowel jou als je hond.

Kort maar krachtig
Geïnspireerd door coronaregels heb ik daarnaast een aantal korte, gespecialiseerde cursussen ontwikkeld die individueel, dus een-op-een, worden gegeven. Deze cursussen bestaan uit 3 privélessen die naar wens kunnen worden afgestemd op je persoonlijke behoefte. Ook de privélessen worden (groten)deels op het trainingsveld gegeven en deels in de praktijk. Individueel trainen heeft het grote voordeel dat er snel resultaat wordt geboekt. Je kunt deze cursussen dus met recht zien als kort, maar krachtig!

Je bent met je hond van harte welkom bij een van de cursussen of workshops!

Stella de Vries

maandag, september 20th, 2021 Zonder categorie

Let op

Deze website is tot 1 oktober online en zal daarna worden verwijderd.