Workshop zoeken

 
102-0287_IMG
 
Iedereen die een speurhond wil opleiden of met een speurhond wil trainen, zou eens stil moeten staan bij het begrip geur. Wat is geur en hoe verspreidt geur zich? Welke factoren spelen een rol bij geurontwikkeling? Voor onze honden is dit vanzelfsprekend. De wereld wordt door de hond voor een groot gedeelte verkend met de neus, dus door het waarnemen van geuren. De opzet van deze workshop is om zowel het baasje als de hond kennis te laten maken met de wereld van het zoeken.

Hondentaal

De hond communiceert via lichaamstaal, maar wij mensen zijn niet altijd even goed in het opvangen en interpreteren van die signalen. Voor zoek- en speurwerk is het echter van groot belang dat de hond en begeleider dezelfde taal spreken en een hechte combinatie vormen. Tijdens het speuren gaan we in op alle aspecten die hierbij van essentieel belang zijn.

Lesmethode

Bij de lessen staan respect, plezier en een goed contact met de hond op de eerste plaats. Door het werken in kleine groepen van maximaal 4 deelnemers is er voldoende tijd voor individuele begeleiding en om uitleg te geven over specifieke gedragingen van de hond. Gedragsherkenning en gedragsinterpretatie spelen hierbij vanzelfsprekend een belangrijke rol. Let op: Er kan maar één hond zoeken. De andere deelnemers kijken naar elkaar en leren van elkaar en elkaars honden. Dit betekent dat honden die op dat moment niet aan de beurt zijn om te zoeken even in de auto moeten wachten.

Locatie

De workshop omvat 4 lessen van 2 uur en zal plaatsvinden op wisselende locaties in de gemeente Velsen.

Voor wie bestemd

Voor baasjes die graag met hun hond bezig zijn en het leuk vinden samen een uitdaging aan te gaan.

Voor welke honden?

Deze workshop is geschikt voor honden vanaf 12 maanden,
ongeacht het ras.
Voor sociale honden met een goede gehoorzaamheid.
Voor honden die gek zijn op een balletje en deze kunnen apporteren.
Loopse teefjes kunnen helaas niet meedoen! Bij deze workshop moeten de honden zich 100% kunnen focussen en dat lukt reuen niet met een loops teefje in de buurt!

Kosten

€ 175,- inclusief werkboek.
4 lessen van 2 uur met maximaal 4 cursisten.

Stella de Vries:

"Prachtige dieren, die honden. Het zijn bijzondere en zeer gevoelige dieren. De liefde voor dieren is mij met de paplepel ingegoten. Door mijn werk zie ik dagelijks veel verschillende dieren. Met heel veel plezier en passie werk ik met ze. Toch blijf ik me dagelijks verbazen hoe bijzonder het werken met honden is."

++++++++++++++++++++++++++++

Op dit moment is het alleen mogelijk om individuele training en gedragstherapie te volgen. Hopelijk kunnen medio 2021 de groepstrainingen en workshops weer van start gaan!