Workshop Zoeken

Iedereen die een speurhond wil opleiden of met een speurhond wil trainen, zou eens stil moeten staan bij het begrip geur. Wat is geur en hoe verspreidt geur zich? Welke factoren spelen een rol bij geurontwikkeling? Voor onze honden is dit vanzelfsprekend. De wereld wordt door de hond voor een groot gedeelte verkend met de neus, dus door het waarnemen van geuren. De opzet van deze workshop is om zowel de eigenaar als de hond kennis te laten maken met de wereld van het zoeken.

102-0287_IMG

Inzicht in hoe een hond communiceert

De hond communiceert via lichaamstaal, maar wij mensen zijn niet altijd even goed in het opvangen en interpreteren van die signalen. Voor zoek- en speurwerk is het echter van groot belang dat de hond en geleider dezelfde taal spreken en een hechte combinatie vormen. Tijdens het speuren gaan we in op alle aspecten die hierbij van essentieel belang zijn.

Voor welke honden?
  • Deze workshop is geschikt voor honden vanaf 12 maanden, ongeacht het ras
  • Voor sociale honden met een goede gehoorzaamheid
  • Voor honden die gek zijn op een balletje en deze kunnen apporteren
Lesmethode

Bij de lessen staan respect, plezier en een goed contact met de hond op de eerste plaats. Door het werken in kleine groepen is er voldoende tijd voor individuele begeleiding en om uitleg te geven over specifieke gedragingen van de hond. Gedragsherkenning en gedragsinterpretatie spelen hierbij vanzelfsprekend een belangrijke rol.

Workshop zoeken

De workshop zoeken wordt gegeven op verschillende manieren:

  • 4 dagdelen verspreid over 3 maanden op wisselende lokaties in de gemeente Velsen
  • 2 dagen in één weekend op een locatie in overleg

Stella de Vries:

"Prachtige dieren, die honden. Het zijn bijzondere en zeer gevoelige dieren. De liefde voor dieren is mij met de paplepel ingegoten. Door mijn werk zie ik dagelijks veel verschillende dieren. Met heel veel plezier en passie werk ik met ze. Toch blijf ik me dagelijks verbazen hoe bijzonder het werken met honden is."