Vervolgcursussen

Pubercursus

Hondjes op het strand
 

Het logische vervolg op de puppycursus. De jonge hond wordt nu veel onafhankelijker, commando’s worden niet meer automatisch opgevolgd. Dit kan voor veel baasjes een lastige periode zijn. Als de kaarten goed geschud zijn, zullen de problemen echter niet onoverkomelijk zijn. Met wat extra begeleiding kom je deze periode met een glimlach door. In de pubercursus zullen o.a. oefeningen zoals ‘vooruitsturen’ en het commando ‘wacht’ uitgelegd worden. De leerstof uit de puppy-cursus wordt herhaald, uitgediept en aangepast aan de puberleeftijd. Er zal ingegaan worden op typische ‘puberproblemen’ en er is voldoende ruimte voor het beantwoorden van vragen.

Locatie

De lessen worden deels op het trainingsveld gegeven, maar daarnaast wordt de geleerde stof ook in de praktijk toegepast. We zullen dan ook af en toe trainen op straat en in het bos of park, op locaties in de regio Velsen-Zuid of Santpoort/Bloemendaal/Overveen.

Voor wie bestemd

Voor alle baasjes die zich geen raad weten met hun eigenwijze, rebelse puberhond, hem af en toe wel achter het behang zouden willen plakken, maar toch ook heel graag de wederzijdse vertrouwensband willen versterken.

Kosten

Groepstraining € 175,-
10 lessen van 45 minuten met maximaal 4 cursisten

 


Trainingscursussen A en B

In deze cursussen wordt de nadruk op de verschillende trainingsmethoden gelegd, zeer geschikt voor mensen die affiniteit met hondentraining hebben. Voorkomende oefeningen zijn o.a. het apport, de oefening ‘terug plaats’ en het ‘af en blijf’ gedurende een aantal minuten. Ook besteden we aandacht aan het ‘los volgen’. Het baasje zal met zijn of haar hond richting het landelijke G&G I (Gedrag & Gehoorzaamheid) worden begeleid.

Het doel

Het doel van de cursussen is om een hond op een zodanige manier op te voeden dat deze zich als een correcte huishond weet te gedragen. Dit bevordert ieders welzijn, want een goed opgevoede hond begrijpt wat er van hem verwacht wordt en is een prettige hond om mee te wandelen en kan worden meegenomen op visite of naar een restaurant. En last but not least beleef je samen met je hond plezier aan de trainingen en kan je genieten van je hond. Ook in deze programma’s is voldoende tijd ingebouwd voor vragen en individuele begeleiding en een heleboel ruimte voor spel, knuffels en plezier.

Locatie

De lessen worden deels op het trainingsveld gegeven, maar daarnaast wordt de geleerde stof ook in de praktijk toegepast. We zullen dan ook af en toe trainen op straat en in het bos of park, op locaties in de regio Velsen-Zuid of Santpoort-Bloemendaal/Overeen.

Voor wie bestemd

Voor baasjes die het leuk vinden om serieus met hun hond te werken aan goed gedrag en gehoorzaamheid op hoog niveau.

Kosten

Groepstraining € 175,-
10 lessen van 45 minuten met maximaal 4 cursisten

Stella de Vries:

"Prachtige dieren, die honden. Het zijn bijzondere en zeer gevoelige dieren. De liefde voor dieren is mij met de paplepel ingegoten. Door mijn werk zie ik dagelijks veel verschillende dieren. Met heel veel plezier en passie werk ik met ze. Toch blijf ik me dagelijks verbazen hoe bijzonder het werken met honden is."