Vervolgcursussen

Pubercursus

De hond wordt nu veel onafhankelijker, commando’s worden niet meer opgevolgd. Dit kan voor veel eigenaren een lastige periode zijn. Als de kaarten goed geschud zijn zullen de problemen echter niet onoverkomelijk zijn, met wat extra begeleiding komt u deze periode zonder kleerscheuren door. In de pubercursus zullen o.a. oefeningen zoals ‘vooruitsturen’ en het commando ‘wacht’ uitgelegd worden. De leerstof uit de puppy-cursus wordt herhaald, uitgediept en aangepast aan de puber leeftijd. Er zal ingegaan worden op de typische ‘puberproblemen’.

Hondjes op het strand
 

Trainings cursussen A en B

In deze cursussen wordt de nadruk op trainingsmethoden gelegd en is geschikt voor mensen die affiniteit met training hebben. Voorkomende oefeningen zijn o.a. het apport, de oefening ‘terug plaats’ en het ‘af en blijf’ gedurende een aantal minuten. Ook besteden we aandacht aan het ‘los volgen’.De eigenaar zal met zijn of haar hond richting het landelijke G&G I (Gedrag & Gehoorzaamheid) worden begeleid.

Het doel

Het doel van de cursussen is om een hond op een zodanige manier op te voeden dat deze zich als een correcte huishond weet te gedragen. Dit bevordert zijn en ons welzijn want een goed opgevoede hond is immers een prettige hond om mee te wandelen en kan worden meegenomen op visite of naar een restaurant. En last but not least beleef je samen met je hond plezier aan de trainingen en kan je genieten van je hond. Ook in deze programma’s is voldoende tijd ingebouwd voor vragen en individuele begeleiding en een hele boel ruimte voor spel, knuffels en plezier

Stella de Vries:

"Prachtige dieren, die honden. Het zijn bijzondere en zeer gevoelige dieren. De liefde voor dieren is mij met de paplepel ingegoten. Door mijn werk zie ik dagelijks veel verschillende dieren. Met heel veel plezier en passie werk ik met ze. Toch blijf ik me dagelijks verbazen hoe bijzonder het werken met honden is."