Puppy-/Basiscursus

IMG_7600

Het opvoeden van een pup is een belangrijke taak voor het baasje en haar gezin, maar niet de eenvoudigste. Het begint zodra het jonge hondje in huis komt en het vraagt niet alleen veel tijd maar ook inzet en vooral begrip van alle gezinsleden.

Met een pup kom je steeds weer voor verrassingen te staan. Zij heeft geen aandacht voor het baasje en vindt haar omgeving veel leuker of interessanter. Waarom komt ze niet? Waarom plast ze nog steeds in huis en trekt ze zo aan de lijn?

De grootste problemen ontstaan, omdat wij het gedrag van onze jonge hond niet goed begrijpen. Dat kan later tot ongewenst gedrag leiden, dat lastig is bij te sturen. Een goed begin is dus eigenlijk meer dan het halve werk! Dit goede begin vormt de kern van deze cursus. Door met kleine groepen van 6 honden te werken, krijgt iedere pup en elk baasje voldoende aandacht. Van het baasje wordt een serieuze inbreng verwacht, een belangrijke voorwaarde voor succes!

Naast de opvoeding staan ook trainingsmethodes centraal. Het is belangrijk om in deze ‘optimaal gevoelige periode’ op de juiste wijze een basis te leggen voor de rest van het leven van de pup.

Inhoud

In deze cursus komt alles uit de praktijk aan de orde:

• Wandelen zonder trekken.
• Het negeren van bijv. fietsers en trimmers.
• Het voorkomen van angstig gedrag.
• De hond leren komen, als hij wordt geroepen.
• Het afleren van ongewenst geblaf

Veel aandacht wordt besteed aan de basis-elementaire gehoorzaamheid, zoals het volgen van de baas, het leren zitten en liggen. Maar ook het commando ‘blijf’ en het weigeren van voedsel op commando komt aan de orde.

Het baasje leert te begrijpen hoe een hond denkt en communiceert. Dit is van belang om het gedrag goed te kunnen interpreteren en daarop in te kunnen spelen. In deze cursus is voldoende tijd ingebouwd voor vragen en individuele begeleiding, maar ook veel ruimte voor spel, knuffels en plezier.

Voor wie bestemd

Voor alle puppy-eigenaren die het leuk vinden om in kleine groepjes een intensieve begeleiding te krijgen en een goede band op te bouwen, die is gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen.

Vanaf 9 weken zijn de puppen welkom op de puppy/basis-cursus.

Stella de Vries:

"Prachtige dieren, die honden. Het zijn bijzondere en zeer gevoelige dieren. De liefde voor dieren is mij met de paplepel ingegoten. Door mijn werk zie ik dagelijks veel verschillende dieren. Met heel veel plezier en passie werk ik met ze. Toch blijf ik me dagelijks verbazen hoe bijzonder het werken met honden is."