Puppy-/Basiscursus

IMG_7600

Het opvoeden van een pup is een belangrijke taak voor baasjes en hun gezin, en bepaald niet de eenvoudigste. Het begint zodra het jonge hondje in huis komt en het vraagt niet alleen veel tijd, maar ook inzet en vooral begrip van alle gezinsleden.

Heel veel vragen

Met een pup kom je steeds weer voor verrassingen te staan. Hij heeft geen aandacht voor het baasje en vindt zijn omgeving veel leuker of interessanter. Waarom komt hij niet? Waarom plast hij nog steeds in huis en trekt hij zo aan de lijn? Hebben andere pupjes dat ook? Is dit wel een fase of blijft het zo?

Een goed begin

De grootste problemen ontstaan, omdat wij het gedrag van onze jonge hond niet goed begrijpen. Dat kan later tot ongewenst gedrag leiden dat lastig is bij te sturen. Een goed begin is dus eigenlijk meer dan het halve werk! Dit goede begin vormt de kern van deze cursus. Door met kleine groepjes van maximaal 4 honden te werken, krijgt iedere pup en elk baasje voldoende aandacht. Van het baasje wordt een serieuze inbreng verwacht, een belangrijke voorwaarde voor succes. Als je namelijk iedere dag de behandelde lesstof met je hond oefent, al is het maar 2 of 3 keer per dag een paar minuten, haal je het optimale resultaat uit de cursus, en dat is natuurlijk de bedoeling!
Naast de opvoeding staan ook trainingsmethodes centraal. Het is belangrijk om in deze uiterst gevoelige periode op de juiste wijze een basis te leggen voor de rest van het leven van de pup.

Lesstof

In deze cursus van 10 lessen van 45 minuten komt alles uit de praktijk aan de orde:

• Wandelen zonder trekken
• Het negeren van bijv. fietsers en trimmers
• Het voorkomen van angstig gedrag
• De hond leren komen, als hij wordt geroepen
• Het afleren van ongewenst geblaf

Veel aandacht wordt besteed aan de basis van elementaire gehoorzaamheid, zoals het volgen van de baas, het leren zitten en liggen. Maar ook het commando ‘blijf’ en het weigeren van voedsel op commando komen aan de orde.

Het baasje leert te begrijpen hoe een hond denkt en communiceert. Dit is van belang om het gedrag goed te kunnen interpreteren en daarop in te kunnen spelen. In deze cursus is voldoende tijd ingebouwd voor vragen en individuele begeleiding, maar ook veel ruimte voor spel, knuffels en plezier.

Locatie

De lessen worden deels op het trainingsveld gegeven, maar daarnaast wordt de geleerde stof ook in de praktijk toegepast. We zullen dan ook af en toe trainen op straat en in het bos of park, op locaties in de regio Velsen-Zuid of Santpoort/Bloemendaal/Overveen, afhankelijk van welk trainingsveld je hebt gekozen.

Voor wie bestemd

Voor alle puppybaasjes die het leuk vinden om in kleine groepjes van vier een intensieve begeleiding te krijgen en een goede band met hun hond willen opbouwen die gebaseerd is op wederzijds respect en vertrouwen.

Vanaf 9 weken zijn pups welkom op de puppy/basiscursus.

Kosten

Groepstraining € 175,-
10 lessen van 45 minuten met maximaal 4 cursisten

Stella de Vries:

"Prachtige dieren, die honden. Het zijn bijzondere en zeer gevoelige dieren. De liefde voor dieren is mij met de paplepel ingegoten. Door mijn werk zie ik dagelijks veel verschillende dieren. Met heel veel plezier en passie werk ik met ze. Toch blijf ik me dagelijks verbazen hoe bijzonder het werken met honden is."