Clicker Workshop

Clickertraining is een diervriendelijke trainingsmethode die al jaren in de Verenigde Staten gebruikt wordt om zeezoogdieren als dolfijnen en zeehonden zonder dwang of correcties de meest complexe gedragingen aan te leren. Sinds een aantal jaren wordt deze methode ook gebruikt bij de training van andere zoogdieren waaronder honden. Het is een prachtige, positieve trainingsmethode die uit gaat van de vrije keuze van de hond.

De clicker is een rechthoekig plastic doosje met een metalen plaatje erin. Door met je duim op dit plaatje te drukken kun je een click-geluid maken. We leren de hond het geluid van de clicker te associëren met een beloning. Je kunt daardoor veel preciezer te werk kunt gaan bij het aanleren van een oefening. Het gebruik van de clicker je dwingt na te denken over het aanleren van een oefening. Door na te denken over wat je gaat trainen, wordt je een betere trainer.

Heb je de basisvaardigheden van clickertraining onder de knie, dan gaat er een wereld vol mogelijkheden voor je open. Gehoorzaamheidsoefeningen zoals; blijven zitten, terug plaats sturen, afstandscommando’s, apporteren en nog veel meer leuke oefeningen die je met je hond doen.

Voor wie bestemd?

Voor de eigenaar die meer wil weten over het gebruik van de clicker.
Voor de eigenaar die op een leuk manier de band met zijn hond wil versterken en meer begrip wil voor de manier waarop de honden met ons communiceren.

Lesmethode

Bij de lessen staan respect, plezier en een goed contact met de hond op de eerste plaats. Door het werken in kleine groepen is er voldoende tijd voor individuele begeleiding. Daarnaast is er ruimte om in te gaan op “verzoeknummers”.

Voor welke honden?

Deze workshop is geschikt voor alle honden. Je kunt de training beginnen zodra je een nieuwe pup in huis krijgt, maar ook met een hond van 6 jaar of ouder.
Loopse teven worden niet toegelaten.

Kosten en aantal deelnemers

€ 50,- inclusief clicker en een werkboekje.
Maximaal 7 deelnemers.

Aanmelden

Je kunt je telefonisch, per e-mail, of mondeling aanmelden. Zie hiervoor de contact-pagina.

Stella de Vries:

"Prachtige dieren, die honden. Het zijn bijzondere en zeer gevoelige dieren. De liefde voor dieren is mij met de paplepel ingegoten. Door mijn werk zie ik dagelijks veel verschillende dieren. Met heel veel plezier en passie werk ik met ze. Toch blijf ik me dagelijks verbazen hoe bijzonder het werken met honden is."