Homeopathie

Homeopathie is een geneeswijze die ongeveer 200 jaar geleden is ontwikkeld door de Duitse arts Samuel Hahnemann. Hij is de grondlegger van de hoofdregel in de homeopathie, de similiaregel oftewel: een natuurlijke stof die bepaalde ziekteverschijnselen kan veroorzaken, kan deze ook genezen. Hij ontdekt hoe meer hij een stof verdunde, des te krachtiger de werking werd. Dit proces noemde hij potentieren.

Homeopathie-1

De middelen zijn verkrijgbaar in verschillende potenties die allen hun eigen werkingsgebied hebben. Naast deze enkelvoudige middelen bestaan er ook complexmiddelen. Hier zijn verschillende middelen in flesje samengebracht. Afhankelijk van het probleem zal gekozen worden voor de klassieke homeopathie of voor complex homeopathie.

Hoe kan ik ze het beste innemen?

Homeopathische middelen worden het beste opgenomen door ‘schoon’ mondslijmvlies, geef om die reden de middelen tenminste 15 minuten vóór of 15 minuten ná het eten. Het ingeven kan gebeuren met behulp van een plastic spuitje of de druppels rechtstreeks op een stukje brood druppelen. Voor het gebruik altijd even schudden. Korrels en tabletten kunt u rechtstreeks in de bek stoppen, echter zo min mogelijk met handen aanraken, gebruik hiervoor een kunststof lepeltje.

Stella de Vries:

"Prachtige dieren, die honden. Het zijn bijzondere en zeer gevoelige dieren. De liefde voor dieren is mij met de paplepel ingegoten. Door mijn werk zie ik dagelijks veel verschillende dieren. Met heel veel plezier en passie werk ik met ze. Toch blijf ik me dagelijks verbazen hoe bijzonder het werken met honden is."