Acupunctuur

Acupunctuur is in onze cultuur al aardig ingeburgerd en wordt ook naast tal van reguliere behandelmethodes gebruikt. Minder bekend is dat acupunctuur ook met succes bij dieren wordt toegepast.
Deze geneeskunde is meer dan 2000 jaar oud en gebaseerd op het uitgangspunt dat energie door meridianen circuleert. Meridianen kun je zien als een netwerk van energiebanen die als riviertjes door het hele lichaam lopen. Zij vervoeren energie naar alle delen van het lichaam om ze van levenskracht te voorzien. Er zijn 14 hoofdmeridianen waarop de meeste acupunctuurpunten liggen. Deze punten liggen vlak onder de huid en zijn voelbaar en meetbaar. Afhankelijk van de klacht kunnen verschillende combinaties worden ingezet voor een behandeling.

Acupunctuur-1

Door manipulatie van deze punten wordt het natuurlijke vermogen van het lichaam, om de balans te herstellen, gestimuleerd. Op deze punten worden dunne naaldjes gezet. Ook kan gebruik worden gemaakt van acupunctuurcrème, Japanse acupunctuurnaalden of filters die de punten verbinden.
Acupunctuur heeft als doelstelling te kijken naar de oorzaak , waarvan de symptomen een uiting zijn. De Westers medische geneeswijze wordt hierbij niet uit het oog verloren en ze kunnen prima naast elkaar worden gebruikt.

Stella de Vries:

"Prachtige dieren, die honden. Het zijn bijzondere en zeer gevoelige dieren. De liefde voor dieren is mij met de paplepel ingegoten. Door mijn werk zie ik dagelijks veel verschillende dieren. Met heel veel plezier en passie werk ik met ze. Toch blijf ik me dagelijks verbazen hoe bijzonder het werken met honden is."