Alternatieve Geneeswijze

Steeds meer hondenliefhebbers zijn op zoek naar alternatieve therapieën. Hierbij wordt gekeken naar het totaalbeeld van een dier. Naast lichamelijke klachten, emoties, voeding, beweging, training en stressfactoren wordt aandacht besteed aan communicatie en omgangsvormen tussen mens en dier. In de reguliere geneeskunde nemen therapieën zoals shiatsu, acupunctuur, homeopathie en andere alternatieve therapieën langzaamaan een steeds grotere plaats in.

De werkwijze

Tijdens het eerste consult wordt de hond bekeken op vachtconditie, beweging en lichaamstaal. Ook de houding ten opzichte van de baas speelt een rol. Dit, in combinatie met het gevoerde gesprek met de eigenaar, geeft een indruk van de bestaande problemen.
Om aanvullende informatie te verzamelen, wordt de hond doorgemeten met een lecher-antenne, biosensor of met de VAS polsdiagnostiek. Na het onderzoek worden de bevindingen met de eigenaar besproken. Op basis van de diagnose wordt een behandelplan gemaakt. Onderzoek en behandeling is erop gericht de dieper liggende oorzaak op te sporen en het dier in zijn totaliteit te behandelen.

Waaruit bestaat een behandeling?

De behandelmethode wordt afgestemd op het dier. Het kan bestaan uit Chinese acupunctuur, Japanse acupunctuur, homeopathische middelen, Bach bloesem remedies, gedragstherapie, kruiden of voedingsadviezen.

Bij welke klachten?

De verschillende behandelvormen zijn goed in te zetten bij een verscheidenheid aan klachten. Voorbeelden zijn: gewrichtsklachten, rugklachten, heupproblemen, kreupelheid, neurologische uitvalsverschijnselen zoals verlamming, allergieën, huidaandoeningen, spijsverteringsklachten maar ook gedragsproblemen zoals angst, extreem druk gedrag of agressie.

Stella de Vries:

"Prachtige dieren, die honden. Het zijn bijzondere en zeer gevoelige dieren. De liefde voor dieren is mij met de paplepel ingegoten. Door mijn werk zie ik dagelijks veel verschillende dieren. Met heel veel plezier en passie werk ik met ze. Toch blijf ik me dagelijks verbazen hoe bijzonder het werken met honden is."