Over Stella de Vries

image001-1

Hondentrainer, therapeut voor dieren: zelfs als je de kop van de staart niet kunt onderscheiden kun je deze onbeschermde titels dragen. Na het volgen van een paar cursussen noemt men zich binnen een half jaar deskundig.

Half werk is niet mijn stijl, ik heb het anders aangepakt. Allereerst volgde ik de erkende opleidingen instructeur Gedrag & Gehoorzaamheid en Speuren. Vervolgens ben ik kynologische gedragstherapie gaan studeren. Na deze studie merkte ik dat veel uiteenlopende problemen zoals angst, agressie en vagere klachten als ‘mijn hond zit niet lekker in zijn vel’ dieperliggende oorzaken hadden. Ik was niet tevreden met de voorhanden therapieën.

Ik ben opleidingen in combinatie met stages gaan volgen op het gebied van alternatieve behandelmethodes. Acupunctuur, polsdiagnostiek, Shiatsu therapie, traditionele Chinese geneeswijzen, homeopathie en orthomoleculaire therapie. Ik leerde werken met de Lecher-antenne, biosensor en de Chinese Vijf Elementenleer. En uit louter interesse behaalde ik het vakdiploma vachtverzorging. Tot de zomer van 2009 maakte ik gedurende 8 jaar deel uit van de holistische praktijk voor dieren Den Hoek in De Bilt.

Als gecertificeerd speurhondentrainer leid ik incidenteel in opdracht van overheidsinstanties honden op voor professioneel speurwerk in binnen- en buitenland en bereid ik pups/jonge honden voor op het politiewerk. Met evenveel passie en inzet richt ik mij op het geven van gedragstherapie, cursussen, privéles en workshops aan particulieren die met hun hond willen werken aan een uitstekende gehoorzaamheid en ook samen veel plezier willen beleven. Net zoals ik dat zelf ervaar als ik met mijn eigen honden train. Zo heb ik door de tijd heen met verschillende honden succesvol Gedrag & Gehoorzaamheid 1, 2 en 3 doorlopen en met mijn huidige hond, Evi, het speurhondenprogramma van de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging, de KNPV, gevolgd.

In alle gevallen gebruik ik, geheel in de lijn van de opleidingen die ik aan hond en baas geef, trainingsmethodes die gebaseerd zijn op vriendelijkheid, eerlijkheid, wederzijds respect en vertrouwen. Steeds weer blijkt dat deze manier van trainen buitengewoon effectief is. Een goed voorbeeld daarvan zijn de politiespeurhonden die ik voor de Finse politie heb opgeleid. Tot nu toe hebben deze jonge honden zonder uitzondering opmerkelijke resultaten behaald. Ze boeken zowel bij hun examens als in hun werk als politiehond succes na succes. Als je het leuk vindt kun je hier een artikel lezen dat hierover ooit in Vrienden Magazine is gepubliceerd.

12 jaar studie en 28 jaar werkervaring, en nog volg ik jaarlijks nascholingscursussen, workshops en congressen op mijn vakgebied en zorg ik dat ik op de hoogte ben van de nieuwste ontwikkelingen. Deze ervaring en mijn gedrevenheid om het beste uit een hond te halen, maken mij wie ik ben.

Stella de Vries


Stella de Vries – Hond in Balans

Training en Therapie voor Honden

Goeman Borgesiuslaan 3
1981 CP Velsen-Zuid
Mobiel: 06 22 95 31 41
E-mail: info@stelladevries.nl

BTW-nummer: NL001373334B98

Stella de Vries:

"Prachtige dieren, die honden. Het zijn bijzondere en zeer gevoelige dieren. De liefde voor dieren is mij met de paplepel ingegoten. Door mijn werk zie ik dagelijks veel verschillende dieren. Met heel veel plezier en passie werk ik met ze. Toch blijf ik me dagelijks verbazen hoe bijzonder het werken met honden is."