Over Stella de Vries

Hondentrainer, therapeut voor dieren: zelfs als je de kop van de staart niet kunt onderscheiden kun je deze onbeschermde titels dragen. Na het volgen van een paar cursussen noemt men zich binnen een half jaar deskundig.

Half werk is niet mijn stijl, ik heb het anders aangepakt. Allereerst volgde ik de opleiding instructeur gedrag & gehoorzaamheid en speuren. Erkend door O&O en NSA. Vervolgens ben ik kynologische gedragstherapie gaan studeren. Na deze studie merkte ik dat veel uiteenlopende problemen zoals angst, agressie en vagere klachten als “mijn hond zit niet lekker in zijn vel” dieper liggende oorzaken hadden. Ik was niet tevreden met de voorhanden therapieën.

Ik ben opleidingen in combinatie met stages gaan volgen op het gebied van alternatieve behandelmethodes. Acupunctuur, polsdiagnostiek, Shiatsu therapie, traditionele Chinese geneeswijzen en homeopathie. Ik leerde werken met de Lecher antenne, biosensor en de Chinese Vijf Elementenleer. En uit louter interesse behaalde ik het vakdiploma vachtverzorging. Tot de zomer 2009, maakte ik gedurende acht jaar, deel uit van de holistische praktijk voor dieren Den Hoek in De Bilt.
Twaalf jaar studie en twintig jaar werkervaring, en nog volg ik jaarlijks nascholingscursussen, workshops en congressen. Deze ervaring en mijn gedrevenheid om het beste uit hond te halen, maken mij wie ik ben.

Stella de Vries

Stella de Vries:

"Prachtige dieren, die honden. Het zijn bijzondere en zeer gevoelige dieren. De liefde voor dieren is mij met de paplepel ingegoten. Door mijn werk zie ik dagelijks veel verschillende dieren. Met heel veel plezier en passie werk ik met ze. Toch blijf ik me dagelijks verbazen hoe bijzonder het werken met honden is."